top of page

SIKKERHETSGLASS

Sikkerhet i fokus

Glass beskytter liv, helse og verdier, og gir trygghet og sikkerhet. 

Du får her litt grunnleggende informasjon om de mest vanligste typene sikkerhetsglass. 

Mer utfyllende informasjon finnes i Glass og Fasadeforeningens veiledere på www.glassportal.no

Herdet glass

Herdet glass tåler omtrent fem ganger så store påkjenninger som vanlig glass. Det brukes i alt fra side- og bakruter i bil, til glasshyller som skal tåle stor vekt. I motsetning til laminert glass, går herdet glass i tusenvis av knas når det først gir etter, noe som forhindrer alvorlige kuttskader.

Laminert glass

Laminert glass består av to lag glass som er limt sammen med en tynn plastfilm. Om ett lag knuses vil glasset fortsatt holde fasongen. Selv om begge sprekker, vil glassplaten henge sammen; dette gjør laminert glass til det eneste alternativet for å forhindre fall. Herdet glass kan også lamineres, noe som ofte gjøres når sikkerheten er av høy prioritet: en glassrute av herdet laminert glass tåler store påkjenninger uten at det blir noen fare for skader.

Laminert glass er et godt valg når man vil forhindre innbrudd, siden det ikke kan “knuses” i mindre biter.

Varmebestandig glass

Robax® varmebestandig glass tåler temperaturer opp til 760°. Det egner seg derfor for bruk til alle slags ovner med “flatt” glass, og tilskjæres på mål her på verkstedet.

Glass med motstand mot brannsmitte

Hindrer brannsmitte ved at glasset tåler varmepåkjenning fra flammer. Det skilles mellom glass som beskytter mot flammer og røyk, strålingsreduserende glass, og glass som isolerer mot varmestråling, røykgasser og flammer.

Sikkerhetsglass: Product
bottom of page