Riis Bilglass

Isolerglass

Isolerglass

Hva er mulighetene med isolerglass?

Med isolerglass kan man spare energi, stenge ute støy og sollys, og øke sikkerheten for seg selv og andre.

Lavere energiutgifter

Vinduer med dårlig isolasjonsevne betyr større utgifter til oppvarming. Foruten å være ulønnsomt, er dette også lite miljøvennlig. Isolasjonsevne i seg selv er allikevel ikke alt: Om vinduet verken verken slipper varme inn eller ut, får man heller ikke utbytte av solvarmen utenfra. Det er derfor vi kun leverer isolerruter med Pilkington Optitherm S3, med et såkalt selektivt energibelegg. Det vil si at glasset holder langbølget varme inne, samtidig som det slipper inn kortbølget solvarme. På den måten får man maksimal energieffektivitet.

Skjerming mot sollys

Solvarme kan også være et problem, særlig med store sørvendte vinduer. Løsningen på dette er et solbeskyttende glass, som finnes både som gjennomfarget glass, og med en farget folie. Mulighetene er mange, og hovedforskjellen er i hvor stor lys- og varmetransmisjon man er interessert i.

Redusert støy

Om du bor i nærheten av motorvei, jernbane eller flyplass, kan det være en fordel å vurdere støydempende vinduer med laminert glass. Støydempende glass finnes i flere varianter, og det hele kommer an på hvor mye demping du har behov for. Ved å bruke glass av forskjellige tykkelser, oppnår man å redusere støy på flere forskjellige frekvenser med en og samme vindusrute.

Hindring av brann

Vanlig glass har lite å stille opp med i tilfelle brann. Derfor blir det stadig vanligere med brannhemmende glass, særlig på skoler, eldrehjem, hoteller og andre steder hvor mange mennesker oppholder seg. Når man vurderer brannhemmende glass, er det flere egenskaper man ser etter. De to viktigste er integritet og isolasjon: I et visst antall minutter skal glasset holde stand mot flammer og røyk, og samtidig være i stand til å absorbere store temperaturendringer.

Økt sikkerhet

For ekstra sikkerhet mot innbrudd, kan isolerglass leveres med laminert glass i forskjellige tykkelser. Glasset kan ikke erstatte en innbruddsalarm, men vil være betraktelig vanskeligere og ikke minst tidkrevende å ta seg gjennom, siden folien holder glasset sammen selv etter knusing.

Personlig trygghet

Når uhellet først er ute, kan forskjellen på vanlig glass og sikkerhetsglass være avgjørende. Det må alltid tas hensyn til gjeldende sikkerhetsforskrifter når glass skal monteres der folk ferdes. Herdet glass tåler fem ganger så store påkjenninger som vanlig glass, men knuses i tusenvis av små biter. Laminert glass består av to lag glass limt sammen med en tynn plastfolie, og vil dermed fortsatt beholde fasongen om det knuses. Den beste sikkerheten får man om man kombinerer de to. Kontakt oss, så kan vi hjelpe deg med riktig valg av glass.

Selvrensende glass

Selvrensende glass er belagt med tynn fotokatalytisk film, som bryter ned organisk materiale ved hjelp av sollys og regnvann. Les mer om Pilkington Activ.

Dekor og avskjerming

Alt isolerglass vi leverer, kan også fås med et lag mønstret glass, eller med farget folie. Mønstret glass er det vanligste alternativet, og et godt valg om man vil skjerme for innsyn, som på baderom og lignende.Åpningstider

 

Glassverksted og Riis bilglass:

Mandag - fredag:
08:00 - 16:00
 
 

Rammeverksted:

Mandag - fredag:
09:00 - 16:00
Lørdag:
10:00 - 14:00
OBS: Lørdager holder vi sommerstengt 15. juni til 15. august
 
Stengt:
Påske- og pinseaften, samt 1. og 2. påske- og pinsedag.

Artikler