Oskar L. Hansen A/S - Din glassmester i Halden
Riis Bilglass

Glass

Hos Glassmester Oskar L. Hansen A/S finner du det aller meste innen glass.

Om du har problemer med dugg/punkterte isolerglassvinduer, kan du bruke kontaktskjemaet vårt.

 

Klart glass

Vanlig klart glass brukes i utendørs- og innvendige vinduer og dører, eldre vinduer, lamper, glasshyller og mye annet.

Enkelt glass er det billigste vindusglasset, men med den dårligste isolasjonsevnen, og brukes oftest i gamle vinduer hvor det ikke er prismessig aktuelt å bytte til isolerglass.

Klart glass brukes også ofte til glasshyller, og til skjerming av vegg eller gulv fra slitasje og varme. Eksempler på dette er på vegg over komfyr, eller på gulvet foran peis. Til dette brukes gjerne herdet glass.

Herdet glass

Herdet glass tåler omtrent fem ganger så store påkjenninger som vanlig glass. Det brukes i alt fra side- og bakruter i bil, til glasshyller som skal tåle stor vekt. I motsetning til laminert glass, går herdet glass i tusenvis av knas når det først gir etter, noe som forhindrer alvorlige kuttskader.

Laminert glass

Laminert glass består av to lag glass som er limt sammen med en tynn plastfilm. Om ett lag knuses vil glasset fortsatt holde fasongen. Selv om begge sprekker, vil glassplaten henge sammen; dette gjør laminert glass til det eneste alternativet for å forhindre fall. Herdet glass kan også lamineres, noe som ofte gjøres når sikkerheten er av høy prioritet: en glassrute av herdet laminert glass tåler store påkjenninger uten at det blir noen fare for skader.

Laminert glass er et godt valg når man vil forhindre innbrudd, siden det ikke kan “knuses” i mindre biter.

Varmebestandig glass

Robax® varmebestandig glass tåler temperaturer opp til 760°. Det egner seg derfor for bruk til alle slags ovner med “flatt”" glass, og tilskjæres på mål her på verkstedet.

Flere typer plastmaterialer

Når vi snakker om plast som materiale, skiller vi mellom flere typer, men vi har hovedsakelig to varianter på lager: akrylplast og polykarbonat.

  • Akrylplast er det billigste alternativet, og koster ca. 35 % mindre enn polykarbonat.
  • Fra fabrikken er begge materialer glassklare, og kan vanskelig skilles fra hverandre.
  • Over tid kan de begge lett få riper ved uforsiktig rengjøring og annen slitasje. Dette tar lengre tid på akrylplast.
  • Akrylplast kan tilskjæres og bearbeides til en viss grad, men sprekker ved for store påkjenninger. Polykarbonat er så godt som uknuselig, og tåler saging, sliping, boring, skruer og tilbøying. (Vi anbefaler forboring ved bruk av skruer.)

 

Speil

Vi har de siste årene investert i egen poleringslinje som gjør at vi kan polere kanter på speil og glass i størrelser opptil 2500 x 2300 mm. I forretningen vår i andre etasje får du kjøpt fasettslipte speil på standard mål i mange størrelser, fra 30 x 40 cm til 60 x 100 cm. Vi kan bestille disse på dine mål også selvsagt. Fasettsliping vil si at kanten på speilet er skråslipt og utgjør en slags dekorativ “innramming” av speilet. Kanten er på 1 eller 3 cm avhengig av størrelsen på speilet.

Vanlig speil med polert kant skjæres og poleres på mål her på glassverkstedet. Vi monterer speilet for deg om det er ønskelig. Om du vil gjøre jobben selv, gir vi deg informasjonen du trenger for å gjøre dette. Du får også kjøpt nødvendig tilbehør som lim eller festeklips her av oss.

Tilbehør

Her hos oss er det mulig å få kjøpt tilbehør og materiell til alt vi leverer av glassprodukter. Dette inkluderer:

  • Tetningslister og avstandsklosser til isolerglassvinduer.
  • Gummilister til bil og båt.
  • Festeklips og -skruer til montering av speil og glass på vegg.
  • Lim og teip til alle typer glassmontasje.

 Åpningstider

 

Glassverksted og Riis bilglass:

Mandag - fredag:
08:00 - 16:00
 
 

Rammeverksted:

Mandag - fredag:
09:00 - 16:00
Lørdag:
10:00 - 14:00
OBS: Lørdager holder vi sommerstengt 15. juni til 15. august
 
Stengt:
Påske- og pinseaften, samt 1. og 2. påske- og pinsedag.

Artikler